Macaroner hör till mina favoritkakor att baka. De är både vackra och goda och dessutom så lätta att variera. Idag blev det gul/gröna bottnar som jag dekorerade med bruna hjärtan av sockerpasta. Sockerpastan färgas och formas efter smak och placeras därefter på macaronerna före gräddningen.

P1010113

Eftersom bottnarna är ganska söta tycker jag det blir bäst när man väljer en fyllning som inte är så söt. Min favorit är mörk chokladganache som jag den här gången smaksatte med lite kaffepulver för att få en lätt mockasmak.

P1010126

Ytterligare en fördel med macaroner är att de håller bra i kylskåp (jag tycker dock att konsistensen kan försämras lite om man sparar dem längre än 5 dagar) och går utmärkt att lägga i en burk och frysa in.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation