Idag bakade jag bananmuffins. Blev inspirerad av ett recept i senaste numret av Hembakat men gjorde en egen version, se recept nedan. Blev mycket gott med en tydlig banansmak och lite knaprig känsla från havregrynen.

P1010151

Bananmuffins (8-10 st):
2 ägg
1 1/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker1 stor mosad banan
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
25 g smält smör
Vispa ägg och socker. Rör i övriga ingredienser och fördela smeten i formar. Grädda ca 20 minuter mitt i ugnen i 175 grader.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation