Morotsbröd är saftigt, gott och får fin färg. Jag blandade ihop lite av det jag hade hemma, se recept nedan, och formade små minilimpor för att testa min nya brödplåt.

Morotsdeg

Till 5 minilimpor eller 15 bullar:
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 dl havregryn
250 g keso
2 finrivna morötter
1/2 msk salt
vetemjöl till bra konsistens
Lös upp jästen i vattnet. Häll i övriga ingredienser och tillsätt lite vetemjöl. Arbeta degen ordentligt (5 minuter) i maskin och tillsätt vetemjöl tills den precis släpper bunkens kanter. Låt jäsa ca en timme. Forma sedan till bullar eller minilimpor. Låt jäsa igen (20-30 minuter) och grädda sedan mitt i en 250 grader varm ugn.

carrotbread

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation