Idag provade jag att göra bananbröd. Det är ett mellanting mellan kaka och bröd och passar utmärkt till mellanmål. Antingen kan man äta det som det är eller med några skivor god ost.

bananabread

Till ett bröd som det på bilden behövs följande:

  • 2 mogna, mosade bananer
  • 2 dl havregryn
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 250 g Matlagningsyoghurt
  • 12 dl honung

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna. Rör ned bananer, honung och yoghurt. Häll smeten i en avlång, smord form och grädda i nedre delen av ugnen en dryg timme. Täck ev med folie på slutet för att inte få för hård skorpa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation