Citron och kardemumma ger en mild men frisk och god smak på de här kakorna. Jag hittade receptet hos Sockerrus men ökade mängden citron och kardemumma lite och gjorde en Alla Hjärtans Dag version.

140211kakor
Recept:
100 g rumstempererat smör
1 1/4 dl socker
1 ägg
Rivet skal från en citron +
saft från 1/2 citron
1 tsk malen kardemumma
1 tsk hjortronsalt
ca 3 1/2 dl vetemjöl
Ägg + socker till dekoration

Gör så här: Rör ihop smör och socker. Blanda ned övriga ingredienser. Svep in degen i plastfolie och låt vila en stund i kylen. Kavla ut ganska tunt och ta ut kakor i vanfri form. Penska med uppvispat ägg och strö på lite socker som dekoration. Jag använde rosafärgade sockerkristaller för att det skulle se extra vackert ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation