Idag är det Alla Hjärtans Dag och därför tyckte jag att det passade bra att göra hjärtformade Cupcakes. De röda silikonformarna hittade jag i mataffären. Annars brukar jag för det mesta använda engångsformar, främst för att de ofta är finare men även för att det är lite jobbigt att diska silikonformar. Visserligen kan man köra dem i diskmaskinen men jag tycker sällan de blir riktigt rena där.

Som smaksättning och dekoration gjorde jag Nutellafrosting och rosa hjärtan. Frostingen är ganska mjuk och inte det bästa valet om man vill spritsa höga toppar men den är otroligt god. Recept kommer här!

Nutellafrosting:
1 dl Nutella
3/4 dl kakao
ca 4 dl florsocker
1 msk starkt kaffe
120 g philadelphiaost
Blanda alla ingredienser och vispa till en slät, luftig frosting. Tillsätt eventuellt mer florsocker om den är väldigt lös. Ställ den därefter i kylen en liten stund så att den blir lite fastare och spritsa sedan på muffinsarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation