Varje månad ordnar Therésia Erneborg som driver bloggen Söta Saker en liten tävling kallad Månadens Sötsak. Den här månaden är temat Vardag och tanken är att man ska baka något som är gott men samtidigt enkelt och vardagligt.

Den beskrivningen tycker jag passar perfekt på de här mandelskorporna. Dels är de enkla att baka och dels innehåller de bara ingredienser som man brukar ha hemma. Blandningen av kakao och kanel ger fin färg och en mjuk och fin kanelsmak som passar bra ihop med mandeln.

Till en plåt behövs följande:
150 g skalad, grovhackad mandel
3 ägg
2 dl socker
1 tsk salt
2 tsk kanel
2 tsk kakao
ca 5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Blanda mandel, ägg, socker, salt, kakao och kanel. Blanda 3 dl av mjölet med bakpulvret. Tillsätt sedan mer mjöl efterhand tills det blir en deg. Det är bättre att den är lite kladdig än för torr. Rulla ut tre längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i en 180 grader varm ugn i 20 minuter. Sänk sedan värmen till 100 grader. Ta ut och skär längderna i snittar och lägg dem på plåten med snittytan upp. Grädda ytterligare 20 minuter, ta ut och vänd skorporna och grädda därefter 20 minuter till.

skorprullar 140216Biscottii1

 

 

One Thought on “Mandelskorpor med smak av kanel

  1. Pingback: Vardagligt | Söta saker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation