Choklad är alltid gott! Idag bakade jag en browniebotten som jag täckte med geishafluff. Fluff är ett slags smaksatt grädde som man gör genom att försiktigt smälta choklad eller annat godis i grädde och sedan vispa upp.

Som dekoration prövade jag att göra små hjärtan av smällt choklad som jag dekorerade med rosa strössel. Det var lättare än jag hade trott och blev riktigt effektfullt. För den som vill prova smälter man choklad och brer ut den tunnt på lite bakplåtspapper. Vill man strör man på lite strössel innan det stelnat. När chokladen är helt kall kan man sedan ta ut hjärtan eller andra former med ett pepparkaksmått.

Ska exprimentera lite mer med den här typen av dekorationer framöver!

140221_h 140221_1

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation