Häromdagen köpte jag solrosfrön för att plantera i trädgården lite längre fram i vår. För att få lite blommor redan nu gjorde jag även några i sockerpasta som fick dekorera dagens chokladcupcakes. Hade lite matlagningsyoghurt över i kylen och bytte därför en del av smöret i ett av mina vanliga recept mot denna vilket blev väldigt bra.

För den som vill testa kommer receptet här.

Chokladmuffins (10-12st)
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
25 g smält, avsvalnat smör
1 stor klick matlagningsyoghurt (1-1 1/2dl)
1 nypa salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda smör och yoghurt och rör ner tillsammans med övriga ingredienser. Fördela smeten i formarna och grädda i 200 graders ugnsvärme ca 15 minuter.

140317Solroscupcakes

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation