Få saker är så somriga som rabarber. Här kommer receptet på en enkel och god rabarberkaka som jag bakade under förmiddagen. Receptet kan med fördel dubbleras och göras i en större form men jag hade inte mer rabarber den här gången.

Till en liten kaka (ca 15-16 cm i diameter):
25 g rumsvarmt smör1 1/2 dl socker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
ev 1 tsk mald kardemumma
1/2 dl skalad, delad mandel till topping
Vispa smör och socker vitt och luftigt. Tillsätt ägget och sedan mjöl, bakpulver och eventuellt kardemumma. Klicka över rabarberfyllningen (se nedan) och skalad och delad mandel. Häll smeten i en smord och bröad form, 15-16 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 30-35 minuter.

Rabarberfyllning:
150 g rabarber
1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk maizena
Skär rabarbern i tunna skivor, är stjälkarna tjocka kan de ev. skalas. Lägg tillsammans med övriga ingredienser till fyllningen i en kastrull och koka ihop några minuter under omrörning till en tjock syltaktig konsistens.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation