Idag bakade jag en mycket smakrik kaka med mosad banan och kardemumma samt en färskostglasyr med citronsmak. Alla smaker känns tydligt och glasyren ger en lätt och frisk känsla. Den ser en aning ojämn ut på bilderna vilket beror på att det kom  med lite fruktkött från citronen, vill man undvika det kan man sila citronsaften.

Banankaka med smak av kardemumma
2 ägg
2 dl socker
40 g smält smör
3 mogna, mosade bananer
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mosad banan, smör och mjöl blandat med vaniljsocker, kardemumma och bakpulver. Häll i en rund form med löstagbar kant, ca 22-23 cm i diameter. Grädda ca 40 minuter i nedre delen av en 175 grader varm ugn.

Glasyr
150 g philadelpiaost
40 g mjukt smör
2-4 dl florsocker
skal och saft från 1/2 citron
Vispa ihop allting till en fluffig glasyr och bred på kakan när den svalnat. Om man vill ha en helt slät glasyr bör citronsaften silas.

140610

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation