Häromdagen bakade jag en enkel men väldigt god kaka med saftig mandelmassbotten och knaprigt nöttosca täcke. Här kommer receptet!

Botten (ca 20×30 cm form):
100 g riven mandelmassa
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
40 g smält smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner övriga ingredienser och häll smeten i en smord, gärna bakplåtspappersklädd form eller en rund pajform med 28 cm diameter och löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.

Nöttosca:
4 dl blandade nötter och mandel
40 g smör
1 dl ljus sirap
1 dl grädde
2 dl socker
Hacka nötterna grovt. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka ihop några minuter. Ta ut kakan och bred på tosca smeten. Grädda därefter ca 10-15 minuter till mitt i ugnen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation