Det är hallonsäsong och vimlar av små, goda bär ute i skogen. De tar sin tid att plocka men är läckra både att äta som de är och att baka med. Efter bad och uteliv gjorde jag en mycket snabb och lättbakad men ändå väldigt god kaka, en Hastkaka. Har man inte hallon kan de bytas mot exempelvis röda vinbär eller rabarber.

Hastkaka
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
25 g smällt smör
Hallon, röda vinbär eller rabarber
Vispa ägg och socker ordentligt (5 minuter). Rör försiktigt ned övriga ingredienser och grädda ca 30 minuter (för frysta bär kan tiden behöva ökas) i 200 gradig ugn.

140721Hastkaka1

Kakan kan ätas som den är eller med en klick vaniljvisp.

140721Hastkaka2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation