För en tid sedan blev jag bjuden på kanelbulleskorpor och det var så gott att jag genast började leta efter recept på hur man kan göra dem själv. Idén är att skära kanelbullslängder eller bullar i skivor och torka dem i ugnen. Det finns dock stora variationer i vad som anses vara lämplig temperatur och tid. Man får prova sig fram och fundera på hur man vill ha sina skorpor. Jag valde att grädda dem ganska högt upp i ugnen i en och en halv timme i 100-gradig värme och sedan låta dem torka i eftervärmen med luckan på glänt. Det ger ganska ljusa, hårda skorpor. Perfekta att knapra på till kaffet!

Vill man att de ska få mer färg kan man öka temperaturen lite (till 120-150 grader) och minska gräddningstiden.

140728skorpor1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation