Det är alltid mysigt när kakburken är fylld med små goda kakor att plocka fram till kaffet eller när suget sätter in. Här kommer ett recept på små knapriga kakor med hackad choklad som jag gjorde igår. Kakorna är inte så söta men väldigt goda – väl värda att baka!

Till ca 35 kakor:
125 g god choklad (mörk eller ljus)
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
75 g mjukt smör
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl farinsocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl havregryn
Hacka chokladen ganska fint (stora bitar gör det svårt att kavla ut degen) och blanda ihop alla ingredienser till en deg. Kavla ut till ca 1/2 cm tjocklek och ta ut kakor med en liten pepparkaksform.  Grädda mitt i ugnen i 180 graders värme ca 14 minuter.
140801Kakor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation