Chookolate chip cookies går att variera i det oändliga och uppskattas av de flesta. Nedan följer ett bra grundrecept. Gräddningstid och tjocklek styr om man vill ha mjuka kakor eller lite småknapriga.

Till ca 25 kakor:
100 g smör
2 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
150 g mörk choklad
Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget under kraftig omrörning. Blanda övriga torra ingredienser och rör ner. Grovhacka och blanda i chokladen. Rulla 25 bollar och lägg dem glest på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till lätt med handen och grädda i 175 grader varm ugn 12-15 minuter.

140816Kakor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation