Ibland är det roligt med lite extra färg så idag gjorde jag en färgstark variant på non-stop kakor där jag utgick ifrån m&m:s och färgade kakdegen i samma färg med hjälp av kakao respektive pastafärg.

Till ca 30 kakor:
62 g smör
1,5 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
2,5-3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och därefter övriga ingredienser. Blanda ihop till en lätt kladdig deg och dela den i fem olika delar. Färga varje del i olika färger genom att arbeta in kakao respektive pasta- eller hushållsfärg. Dela varje degdel i ca 6 bitar. Rulla varje bit till en liten boll, lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och tryck ner en stor m&m i mitten. Grädda ca 10-11 minuter i 180 graders ugnsvärme.

140822kakor1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation