Idag provade jag att göra lite annorlunda klubbor av maräng. Det var väldigt enkelt och för den som gillar maräng är det en riktig vinnare. Tror även att de kommer passa perfekt på kommande kalas! Jag färgade hälften av smeten ljust rosa och dekorerade några av klubborna med strösselhjärtan.

140829klubbor3

Till ca 12 klubbor:
2 äggvitor
1/2 tsk citronsaft
57 g strösocker
57 g florsocker
Vispa vitorna lätt och tillsätt sedan strösocker och citronsaft. Fortsätt vispa till en fast marängsmet. Vispa till sist ned florsockret och spritsa eller klicka ut smeten. Stick försiktigt in små klubbpinnar och grädda ca 75 minuter i 100 grader. Låt därefter marängerna kallna i ugnen, gärna under natten.

140829klubbor2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation