Eftersom barnen i min dotters förskolegrupp är små tänkte jag att de nog helst ville ha lite roliga kakor som de kunde känna igen. Därav valet av de här nallekakorna. Är ganska enkla att göra men det blir lite småpyssel. Inspirationen kommer från facebookgruppen baka och receptet är en variant av bambis recept. Jag lyckas inte länka dit nu men det går utmärkt att googla fram!

Nallekakor:
180 g rumsvarmt smör
Knappt 2,5 dl socker
1 stort ägg
5-6 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 krm salt
Rör ihop smör och socker och tillsätt sedan övriga ingredienser. Dela degen i två delar och blanda därefter ner
1/2 tsk vaniljessense respektive 1,5 msk kakao i deghalvorna.

Ta ut små och stora cirklar och lägg ihop till nallar. Grädda ca 11 minuter i 175 graders ugnsvärme. Rita ögon och mun med kristyr eller smält choklad när kakorna har svalnat.

141019Nallekakor2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation