Ett tag jobbade jag extra intill ett café där man kunde köpa tjocka bitar av en saftig och god men ändå lätt och luftig banankaka med mycket choklad. Det tog mig ett tag att hitta ett liknande recept men till slut lyckades det. För den som vill prova återger jag det nedan. Kakan kan ätas direkt den svalnat men jag tycker den smakar allra bäst dagen efter den bakats.

Banankaka med choklad
75 g smält smör
1 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna mosade bananer
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
100 g hackad mörk choklad

Gör så här:
Blanda avsvalnat smör med socker, mjölk, salt och vaniljsocker. Dela äggen och blanda ned gulorna samt mosad banan. Rör därefter ned mjöl, bikarbonat och hackad choklad. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem i smeten. Häll blandningen i en smord och bröad form. Grädda ca 40 min i 175 graders ugnsvärme.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation