Idag provade jag ett nytt recept på stämplade kakor som Nina Bengtsson delade med sig av i Facebook gruppen Baka. Receptet är lite annorlunda och innehåller mycket äggula vilket gör kakorna till ett bra komplement när man bakar macaroner eller maränger.

Till 15-20 kakor:
50 g rumsvarmt smör

1½ tsk bakpulver

1 krm salt
½ dl strösocker
2 äggulor
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Vispa  ihop äggulor, strösocker och vaniljsocker med en elvisp i ca 2-3 minuter. Vispa i en annan skål ihop smör, mjöl och bakpulver. Häll ned äggsmeten i mjölblandningen och rör ihop till en deg. (Tillsätt mer mjöl om det blir för kladdigt.)
Forma degen till en boll och täck om den med plastfolie. Låt den vila i kylskåpet i minst 2 timmar.
Värm ugnen till 175°. Kavla ut degen till en ca 2-3 mm tjocklek. Ta med ett valfritt mått ut kakor, lägg på plåtar med bakplåtspapper och stämpla dem före gräddningen. Grädda kakorna mitt i ugnen i 6-8 minuter. Låt dem svalna på galler.

 150803Kakor1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation