Att baka biskvier är enklare än man kan tro även om det tar lite tid innan de är klara. Här delar jag med mig av ett bra recept som jag provat mig fram till.

Bottnar (till ca 30 biskvier):
200 g mandelmassa
1 dl socker
2 äggvitor
Riv mandelmassan och rör ihop alla ingredienser till smet. Spritsa ut bottnar, ca 3,5 cm i diameter och jämna eventuellt till topparna med en kniv. Grädda i 175 grader ca 10-15 minuter.

Hallonfyllning (till 12-14 biskvier):
50 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
2 tsk äggula
1/2 dl god hallonsylt
Vispa smör, socker och äggula ordentligt. Tillsätt hallonsylt tills bra smak erhålls. Bred fyllningen konformat på undersidan av bottnarna när de kallnat. Låt stelna ordentligt i kylskåp.

Nötfyllning:
Nötcreme på burk (en burk på 175 g räcker till 15-20 biskvier)
Bred fyllningen konformat på undersidan av bottnarna när de kallnat. Låt stelna ordentligt i kylskåp.

image

Topping:
Choklad att doppa i och dekorera med.
Smält chokladen mycket försiktigt och doppa därefter biskvierna. Låt stelna i kylskåp och dekorera sedan med choklad i annan färg.

150810B

150809B1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation